Пошук
Відділ міжнародних грантів та академічної мобільності
Відділ міжнародних грантів та академічної мобільності виконує такі функції:
  • Складає плани міжнародного співробітництва з урахуванням плану роботи ОНТУ та звіти про виконану роботу;
  • Складає та оновлює список зарубіжних університетів, що ведуть підготовку фахівців у галузі харчової науки і технології;
  • Розробляє документацію, необхідну для вступу ОНТУ в міжнародні спілки та асоціації, та угоди про співробітництво ОНТУ із зарубіжними університетами і організаціями. Контролює виконання підписаних договорів;
  • Проводить роботу з викладачами та студентами, аспірантами щодо направлення їх на навчання, стажування за програмами двостороннього обміну і в рамках міжнародних організацій та проектів;
  • Проводить в ОНТУ організаційну та інформаційну роботу зі студентами та аспірантами щодо можливості продовження навчання в зарубіжних університетах;
  • Бере участь у конкурсному відборі кандидатів для направлення на навчання студентів та стажування аспірантів, наукових і науково-педагогічних працівників у передові зарубіжні університети;
  • Надає допомогу співробітникам, студентам та аспірантам у оформленні документів на іноземній мові для участі в конкурсах на отримання грантів, публікації статей в зарубіжних журналах, поданні доповідей на міжнародних конференціях;
  • Складає списки міжнародних конференцій з харчової науки та технологій і доводить їх до відома співробітників, студентів і аспірантів;
  • Розробляє пропозиції керівництву ОНТУ щодо підвищення ефективності роботи відділу.
ОНТУ є дійсним членом наступних міжнародних організацій:
Назва асоціації
Сайт асоціації
preview
Європейська асоціація університетів
preview
Асоціація університетів Чорноморського басейну
preview
Міжнародна асоціація заочного та дистанційного навчання
preview
Європейська федерація харчової науки і технологі
preview
Міжнародна Асоціація університетів, що підписали Університетську Хартію
preview
Європейська асоціація з хімії та молекулярних наук
preview
Фонд розвитку освіти в сфері готельного сервісу в Центральній і Східній Європі
preview
Міжнародна асоціація харчових продуктів
preview
Міжнародна організація для вищої освіти і досліджень в області енології і виноградарства
ОНТУ є дійсним членом наступних міжнародних організацій:
Країна
Навчальний заклад або його підрозділи, з якими підписано угоду про співробітництво
Головний напрямок співробітництва
Проведення спільних наукових досліджень і сумісна публікація результатів
Співробітництво в сфері підготовки спеціалістів з вищою освітою, наукових працівників
Тракійський університет у м. Стара Загора
Обмін викладачами, студентами сумісна участь в міжнародних програмах
Проведення спільних освітніх заходів, пов´язаних з отриманням подвійних магістерських дипломів
Пловдівський університет харчових технологій
Підтримка зв´язків в сфері науки і освіти
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти
Співробітництво і розвиток освітніх і наукових можливостей для студентів та викладачів, а також можливостей для обміну культурним досвідом
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти. Обмін студентами, співробітниками і науковцями
Іудейсько-Самарійський університет, м. Аріель
Проведення спільних досліджень; обмін науковою інформацією
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти
PT Purnama Sari LBN, Балі
Обмін викладачами, студентами сумісна участь в міжнародних програмах
Davar Rostami Pour ООО "Саратьський завод продтоварів"
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти, академічна мобільність, публікація наукових робіт
Обмін студентами і викладачами
Centro studi assaggiatori societa cooperativa
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти, академічна мобільність, публікація наукових робіт
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти
Університет «Алл- Ахгаф» м. Алл-Мукалла Хадрамот
Проведення науково-дослідних робіт; освітні послуги за всіма рівнями підготовки
Обмін викладачами, студентами сумісна участь в міжнародних програмах
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти, академічна мобільність, публікація наукових робіт
Проведення спільних наукових досліджень і сумісна публікація результатів
Технологічний Інститут Чжэцзянський Університет Нінбо
Проведення спільних наукових досліджень і сумісна публікація результатів
Обмін викладачами, студентами сумісна участь в міжнародних програмах
Інформування про проблеми освіти, реформування навчального процесу; обмін викладачами, студентами
Реалізація спільної концепції підвищення кваліфікації викладачів
Підтримка зв´язків в сфері науки і освіти
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти
Обмін викладачами, студентами сумісна участь в міжнародних програмах
Державний педагогічний університет "Іон Креанга", м. Кишинів
Проведення спільних наукових досліджень і сумісна публікація результатів
Підтримка зв´язків в сфері науки і освіти
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти
Інститут повітряної і холодильної техніки
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти, академічна мобільність, публікація наукових робіт
Обмін викладачами, студентами сумісна участь в міжнародних програмах
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти
Проведення спільних освітніх заходів, пов´язаних з отриманням подвійних магістерських дипломів
Обмін науковою інформацією і публікаціями; проведення спільних наукових досліджень і сумісна публікація результатів
Співробітництво в сфері модернізації, стандартизації і поліпшення навчального процесу
Освітні послуги за всіма рівнями підготовки
Співробітництво в сфері освіти і науки
Підтримка зв´язків в сфері науки і освіти
Отримання подвійних дипломів, підтримка зв’язків в сфері науки, досліджень і освіти
Підтримка зв´язків в сфері науки, досліджень і освіти
Університет в м. Нові Сад
Спільне проведення науково-дослідницьких робіт
Підтримка зв’язків в сфері науки і освіти, спільні наукові дослідження
Спільне проведення науково-дослідницьких робіт
Поліпшення, розширення і підтримка взаємного співробітництва
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти
Організація і проведення стажування студентів ОНТУ в Туреччині
Hitit University м. Корум
Обмін викладачами, студентами сумісна участь в міжнародних програмах
Обмін викладачами, студентами сумісна участь в міжнародних програмах
Обмін науковою інформацією і публікаціями; проведення спільних наукових досліджень, тренінгів, стажувань і сумісна публікація результатів
Федерація "Обміни Франція - Україна" (ФОФУ)
Обмін викладачами, студентами сумісна участь в міжнародних програмах, організація практики
Federation of Agricultural Higher Scools (FESIA)
Обмін викладачами, студентами сумісна участь в міжнародних програмах
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти
ЕНІТА де Бордо, м. Бордо
Підтримка зв´язків в сфері науки і освіти
VetAgro Sup
Обмін викладачами, студентами сумісна участь в міжнародних програмах
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти
Обмін викладачами, студентами сумісна участь в міжнародних програмах
Міжнародний центр досліджень аграрного бізнесу та освіти
Проведення спільних наукових досліджень і сумісна публікація результатів
Науково-технічне товариство машинобудівників
Проведення спільних наукових досліджень і сумісна публікація результатів
Обмін викладачами, студентами сумісна участь в міжнародних програмах
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти, академічна мобільність, публікація наукових робіт
Цзянсі електромеханічний професійно-технічний коледж
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти, академічна мобільність, публікація наукових робіт
Цзянсі технічний коледж промисловості та торгівлі
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти, академічна мобільність, публікація наукових робіт
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти, академічна мобільність, публікація наукових робіт
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти, академічна мобільність, публікація наукових робіт
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти, академічна мобільність, публікація наукових робіт
Обмін викладачами, студентами сумісна участь в міжнародних програмах
Обмін студентами і викладачами
ТОВ "TECHNIK-UMWELT-VERTRIEB BG
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти, публікація наукових робіт
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти, публікація наукових робіт
Обмін викладачами, студентами сумісна участь в міжнародних програмах
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти, академічна мобільність, публікація наукових робіт
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти, академічна мобільність, публікація наукових робіт. Стажування викладачів
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти, академічна мобільність, публікація наукових робіт
Національний інститут досліджень та розрогбок в галузі мехатроніки та вимірювальної техніки (INCDMTM)
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти, публікація наукових робіт
Інститут економіки сільського господарства Румунської академії
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти, академічна мобільність, публікація наукових робіт
Fruit Growing School, Modra
Договір про співпрацю від 20.01.2020 р.
Обмін викладачами, студентами сумісна участь в міжнародних програмах
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти, академічна мобільність, публікація наукових робіт
Обмін викладачами, студентами сумісна участь в міжнародних програмах
Кулинарный клуб ООО "GASTRONOMIKA GROUP"
Обмін викладачами, студентами сумісна участь в міжнародних програмах
Обмін викладачами, студентами сумісна участь в міжнародних програмах, отримання подвійних дипломів
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти, академічна мобільність, публікація наукових робіт
Обмін викладачами, студентами сумісна участь в міжнародних програмах, отримання подвійних дипломів
Harper Adams University Велика Британія
Співробітництво в сфері науки, техніки і освіти, проведення науково-дослідних робіт, обмін студентами, співробітниками і науковцями, публікація наукових робіт
Обмін студентами і викладачами
Створено базу даних, що містить таку інформацію:
  • Університети Європи, які готують фахівців у галузі харчової науки і технології;
  • Провідні вчені Європи в області харчової науки і технології;
  • Повний список журналів та інших періодичних видань, в яких публікуються статті в галузі харчової науки і технології;
  • Міжнародні організації в області харчової науки і технології;
  • Дані про робочих програмах і навчальних планах провідних Європейських університетів за спеціальностями харчової науки і технології у зв´язку з Болонським процесом.
Участь та членство ОНТУ у міжнародних освітніх організаціях, програмах, фондах:
Назва проекту, програми
Партнери
Очікуванні результати та їх впровадження
BASEFOOD проект 7-ї Рамкової Програми ЄС «Біоактивні компоненти в традиційних харчових продуктах країн Чорноморського басейну»
Партнери - 12 університетів і організацій Італії, Великої Британії, Португалії, Туреччини, Греції, Сербії, Грузії
Досконале вивчення біоактивних компонентів в традиційних харчових продуктах Чорноморських країн з метою їх поширення у країнах Європи. Поповнення відповідних баз даних
Назва проекту, програми
Партнери
Очікуванні результати та їх впровадження
INNO-FOOD-SEE «Транснаціональна Програма Співробітництва» Південно-Східна Європа «Встановлення механізмів інноваційної підтримки та підвищення усвідомленості про потенціал харчових інновацій, і дослідження і розробки в Південно-Східній зоні Європи»
13 організацій з наступних країн: Греція, Болгарія, Угорщина, Італія, Румунія, Словенія, Україна, Молдова, Сербія
Створення механізмів, які будуть сприяти обміну та координації наукових досліджень, технологій та інноваційних підходів в області продовольчої інновації та підвищення обізнаності про важливість технічного прогресу і інновацій для продовольчого сектора Європи
Назва проекту, програми
Партнери
Очікуванні результати та їх впровадження
Проект EFFORT в рамках Європейської програми Erasmus Mundus (Action 2 Strand 1, Lot 5) «Освітня сила: Рушійна мобільність у співробітництві між ЄС і Східною Європою»
20 університетів Західної Європи, а також України, Молдови, Азербайджану, Вірменії і Грузії
Навчання і стажування студентів, аспірантів, молодих кандидатів наук і співробітників ОНТУ в провідних університетах Європейського Союзу
Назва проекту, програми
Партнери
Очікуванні результати та їх впровадження
«ISEKI-Food-4» тематична мережа програми ЄС Еразмус «Інтегрування знань про навколишнє середовище у вивчення харчових продуктів: у напрямку європейського стабільного розвитку»
94 партнера з 30 європейських країн
Вагомий внесок у реалізацію Європейського простору вищої освіти в галузі харчових досліджень, науки і технології
Назва проекту, програми
Партнери
Очікуванні результати та їх впровадження
Створення і обладнання учбової лабораторії-кухні на кафедрі ресторанно-готельної справи і туризму ОНТУ
«Фонд підготовки готельних кадрів - партнерські організації Центральної і Східної Європи в галузі гостинності і туризму»
Створення і обладнання учбової лабораторії-кухні на кафедрі ресторанно-готельної справи і туризму ОНТУТ
Назва проекту, програми
Партнери
Очікуванні результати та їх впровадження
Міжнародний проект «Молекулярно-динамічне моделювання радіаційних ушкоджень UO2»
Науково-дослідницький центр Інституту трансуранових елементів м. Карлсруе, Німеччина
Розроблена методика молекулярно-динамічного моделювання радіаційних ушкоджень UO2 і проведені відповідні розрахунки
Назва проекту, програми
Партнери
Очікуванні результати та їх впровадження
«Термодинамічна поведінка 4-го покоління робочих середовищ для використання відновлювальних джерел енергії»
Індійський інститут технологій, м. Мадрас
Встановлені особливості термодинамічної поведінки 4-го покоління робочих середовищ для використання відновлювальних джерел енергії
Назва проекту, програми
Партнери
Очікуванні результати та їх впровадження
Дослідження технологічного процесу випуску асортиментного ряду молочної продукції
ТОВ «Лідер-А», Гудермес, Співпраця в галузі технології молочних продуктів
Запущена нова лінія випуску асортиментного ряду молочної продукції на Центороєвському молочному комбінаті і проведені технологічні випробування
Назва проекту, програми
Партнери
Очікуванні результати та їх впровадження
Дослідження підвищення ефективності процесів двофазного теплообміну
Японське товариство промоції науки (JSPS)
На металовиробному комбінаті JFE Steel Fukuyama Works вивчені можливості енергозбереження і підвищення ефективності теплових процесів при виробництві металопрокату
Назва проекту, програми
Партнери
Очікуванні результати та їх впровадження
Динаміка зростання ентропії в пористій структурі, що представляє внутрішнє забруднення в теплообмінних апаратах
Морська академії м. Щецин (Польща)
Розроблено удосконалення систем енергетики на основі ендогенних та екзогенних руйнувань енергії
Назва проекту, програми
Партнери
Очікуванні результати та їх впровадження
Термодинаміка IV покоління робочих тіл для технологій, що використовують поновлювані джерела енергії
Університет Короля Сауда м. Ріяд, Саудівська Аравія
Прочитано курс лекцій в коледжі інженерних наук університету імені короля Сауда. Встановлені контакти з професорами коледжів хімічної інженерії та механіки
Назва проекту, програми
Партнери
Очікуванні результати та їх впровадження
Просування Чорноморського регіону як напрямки винного туризму - Море вина». Спільна операційна програма басейну Чорного моря на 2014-2020 роки, прийнята Європейською комісією, BSB 1034 (2020-2021)
Міжнародний центр досліджень і освіти в галузі агробізнесу, Єреван, Вірменія, Грузинський центр розвитку агробізнесу (GCAD), Тбілісі, Грузія, Університет Аристотеля в Салоніках, Салоніки, Греція
Проект Sea Of Wine спрямований на позиціонування та просування Чорноморського регіону як важливого напрямку винного туризму, а також на допомогу зацікавленим сторонам винного туризму в розробці загальних підходів до просування своїх туристичних продуктів
Назва проекту, програми
Партнери
Очікуванні результати та їх впровадження
Спільна операційна програма Басейн Чорного моря 2014-2020 рр. BSB 1 101 Місцевий розвиток та транскордонне співробітництво в галузі сільськогосподарських продуктів і традиційних продуктів харчування (2020-2021 рр.)
Міністерство внутрішніх справ (Координатор), Олександрівський технологічний освітній інститут в Салоніках, Університет Дунереа де Жос, Асоціація розвитку туризму в Молдові, Варненський університет управління
Створення інструментів для місцевих виробників, які допоможуть їм стати більш конкурентоспроможними, зайнявши свою нішу і розробивши абсолютно нову концепцію традиційних харчових продуктів і підготувавши основу для маркування продуктів на основі кращих практик і процедур ЄС. Проект підтримує корінні народи, щоб вони залишалися в своїх регіонах, щоб виробляти свої традиційні продукти більш стійким чином і мати можливість представити їх ширший ринок, на місцевому та національному рівні.
Назва проекту, програми
Партнери
Очікуванні результати та їх впровадження
Рамкова міжнародна угода про академічну співпрацю
Університет Штату Мічиган, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національний університет «Львівська політехніка», Національний університет водного господарства та природокористування, Національний університет "Одеська політехніка", Одеський національний технологічний університет та Державний вищий навчальний заклад «Український державний хіміко-технологічний університет»
Сприяння міжнародного співробітництва в галузі освіти та досліджень, які впливають на глобальні рішення, і погодитися об’єднати зусилля орієнтовані на взаємовигідне Співробітництво. Спільні дослідження, освіта та інформаційно-розʼяснювальна діяльність з акцентом на таких пріоритетних сферах, які відповідають Цілям сталого розвитку ООН (ЦСР): Якісна освіта, Чиста вода та належні санітарні умови, Відповідальне споживання, Боротьба зі зміною клімату, Партнерство заради стійкого розвитку.
Назва проекту, програми
Партнери
Очікуванні результати та їх впровадження
BASEFOOD проект 7-ї Рамкової Програми ЄС «Біоактивні компоненти в традиційних харчових продуктах країн Чорноморського басейну»
Партнери - 12 університетів і організацій Італії, Великої Британії, Португалії, Туреччини, Греції, Сербії, Грузії
Досконале вивчення біоактивних компонентів в традиційних харчових продуктах Чорноморських країн з метою їх поширення у країнах Європи. Поповнення відповідних баз даних
INNO-FOOD-SEE «Транснаціональна Програма Співробітництва» Південно-Східна Європа «Встановлення механізмів інноваційної підтримки та підвищення усвідомленості про потенціал харчових інновацій, і дослідження і розробки в Південно-Східній зоні Європи»
13 організацій з наступних країн: Греція, Болгарія, Угорщина, Італія, Румунія, Словенія, Україна, Молдова, Сербія
Створення механізмів, які будуть сприяти обміну та координації наукових досліджень, технологій та інноваційних підходів в області продовольчої інновації та підвищення обізнаності про важливість технічного прогресу і інновацій для продовольчого сектора Європи
Проект EFFORT в рамках Європейської програми Erasmus Mundus (Action 2 Strand 1, Lot 5) «Освітня сила: Рушійна мобільність у співробітництві між ЄС і Східною Європою»
20 університетів Західної Європи, а також України, Молдови, Азербайджану, Вірменії і Грузії
Навчання і стажування студентів, аспірантів, молодих кандидатів наук і співробітників ОНТУ в провідних університетах Європейського Союзу
«ISEKI-Food-4» тематична мережа програми ЄС Еразмус «Інтегрування знань про навколишнє середовище у вивчення харчових продуктів: у напрямку європейського стабільного розвитку»
94 партнера з 30 європейських країн
Вагомий внесок у реалізацію Європейського простору вищої освіти в галузі харчових досліджень, науки і технології
Створення і обладнання учбової лабораторії-кухні на кафедрі ресторанно-готельної справи і туризму ОНТУ
«Фонд підготовки готельних кадрів - партнерські організації Центральної і Східної Європи в галузі гостинності і туризму»
Створення і обладнання учбової лабораторії-кухні на кафедрі ресторанно-готельної справи і туризму ОНТУТ
Міжнародний проект «Молекулярно-динамічне моделювання радіаційних ушкоджень UO2»
Науково-дослідницький центр Інституту трансуранових елементів м. Карлсруе, Німеччина
Розроблена методика молекулярно-динамічного моделювання радіаційних ушкоджень UO2 і проведені відповідні розрахунки
«Термодинамічна поведінка 4-го покоління робочих середовищ для використання відновлювальних джерел енергії»
Індійський інститут технологій, м. Мадрас
Встановлені особливості термодинамічної поведінки 4-го покоління робочих середовищ для використання відновлювальних джерел енергії
Дослідження технологічного процесу випуску асортиментного ряду молочної продукції
ТОВ «Лідер-А», Гудермес, Співпраця в галузі технології молочних продуктів
Запущена нова лінія випуску асортиментного ряду молочної продукції на Центороєвському молочному комбінаті і проведені технологічні випробування
Дослідження підвищення ефективності процесів двофазного теплообміну
Японське товариство промоції науки (JSPS)
На металовиробному комбінаті JFE Steel Fukuyama Works вивчені можливості енергозбереження і підвищення ефективності теплових процесів при виробництві металопрокату
Динаміка зростання ентропії в пористій структурі, що представляє внутрішнє забруднення в теплообмінних апаратах
Морська академії м. Щецин (Польща)
Розроблено удосконалення систем енергетики на основі ендогенних та екзогенних руйнувань енергії
Термодинаміка IV покоління робочих тіл для технологій, що використовують поновлювані джерела енергії
Університет Короля Сауда м. Ріяд, Саудівська Аравія
Прочитано курс лекцій в коледжі інженерних наук університету імені короля Сауда. Встановлені контакти з професорами коледжів хімічної інженерії та механіки
Просування Чорноморського регіону як напрямки винного туризму - Море вина». Спільна операційна програма басейну Чорного моря на 2014-2020 роки, прийнята Європейською комісією, BSB 1034 (2020-2021)
Міжнародний центр досліджень і освіти в галузі агробізнесу, Єреван, Вірменія, Грузинський центр розвитку агробізнесу (GCAD), Тбілісі, Грузія, Університет Аристотеля в Салоніках, Салоніки, Греція
Проект Sea Of Wine спрямований на позиціонування та просування Чорноморського регіону як важливого напрямку винного туризму, а також на допомогу зацікавленим сторонам винного туризму в розробці загальних підходів до просування своїх туристичних продуктів
Спільна операційна програма Басейн Чорного моря 2014-2020 рр. BSB 1 101 Місцевий розвиток та транскордонне співробітництво в галузі сільськогосподарських продуктів і традиційних продуктів харчування (2020-2021 рр.)
Міністерство внутрішніх справ (Координатор), Олександрівський технологічний освітній інститут в Салоніках, Університет Дунереа де Жос, Асоціація розвитку туризму в Молдові, Варненський університет управління
Створення інструментів для місцевих виробників, які допоможуть їм стати більш конкурентоспроможними, зайнявши свою нішу і розробивши абсолютно нову концепцію традиційних харчових продуктів і підготувавши основу для маркування продуктів на основі кращих практик і процедур ЄС. Проект підтримує корінні народи, щоб вони залишалися в своїх регіонах, щоб виробляти свої традиційні продукти більш стійким чином і мати можливість представити їх ширший ринок, на місцевому та національному рівні.
Рамкова міжнародна угода про академічну співпрацю
Університет Штату Мічиган, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національний університет «Львівська політехніка», Національний університет водного господарства та природокористування, Національний університет "Одеська політехніка", Одеський національний технологічний університет та Державний вищий навчальний заклад «Український державний хіміко-технологічний університет»
Сприяння міжнародного співробітництва в галузі освіти та досліджень, які впливають на глобальні рішення, і погодитися об’єднати зусилля орієнтовані на взаємовигідне Співробітництво. Спільні дослідження, освіта та інформаційно-розʼяснювальна діяльність з акцентом на таких пріоритетних сферах, які відповідають Цілям сталого розвитку ООН (ЦСР): Якісна освіта, Чиста вода та належні санітарні умови, Відповідальне споживання, Боротьба зі зміною клімату, Партнерство заради стійкого розвитку.
Для забезпечення збільшення зростання кількості публікацій науковців академії у виданнях з високим імпакт-індексом складено вичерпний список міжнародних журналів з харчової науки і технології з високим імпакт-фактором для відома вчених ОНТУ і розміщено на сайті академії. Регулярно проводяться засідання науково-технічної ради ОНТУ, де розглядалось питання щодо публікації статей в закордонних журналах і їх реєстрації в базі даних SCOPUS;Отримано грант від "Фонду підготовки готельних кадрів - партнерські організації Центральної і СхідноїЄвропи в галузі гостинності і туризму" в розмірі 5 тисяч євро для створення і обладнання учбової лабораторії-кухні на кафедрі ресторанно-готельної справи і туризму ОНТУ.Результати міжнародної співпраці ОНТУ регулярно висвітлюються в газеті «Технолог», у виступах ректора і вчених ОНТУ на телебаченні, в інших засобах масової інформації.Забезпечено проведення практики студентів на закордонних підприємствах Греції, Туреччини, Чехії, Франції, США.Щорічно під керівництвом ОНТУ проводиться міжнародна наукова конференція «Геометрія в Одесі», в якій приймають участь кожного року до 40 іноземних вчених.В ОНТУ проводять семінари видатні іноземні вчені. Так, за підтримки Міжнародного фонду готельного бізнесу, членом якого є ОНТУ, регулярно проводяться семінари і майстер-класи провідними вченими в галузі туризму проф. І. Алексієвою (Болгарія), проф. Л. Новацькою (Словаччина), видатними вченими Манчестерського університету (Велика Британія) проф. E.M. Інесон і проф. Р. Ралстон для викладачів, а також менеджерів гостинності та туризму.Про рівень міжнародної співпраці ОНТУ свідчить те, що більш ніж 40 працівників ОНТУ щорічно відряджаються закордон, і приблизно така ж кількість іноземців відвідує ОНТУ.
ONTU
Сайт ОНТУ+38(048)712-41-79Україна, 65039, м. Одеса, вул. Канатна, 112, каб. А-109