Пошук
Режими стерилізації і пастеризації для широкого асортименту консервів в різних видах споживчої тари

Розроблена технологія виробництва овоче-фруктових продуктів підвищеної харчової цінності та з поліпшеними фізико-хімічними показниками якості. При виробництві такого асортименту продукції використується сировина, яка промислово вирощується в Україні. Біологічно активні речовини (БАР), що містяться в ягодах, фруктах, овочах і в коренеплодах здатні виводити важкі метали, радіонукліди з організму, а також нейтралізувати їх негативну дію. Пектини утворюють комплекси, що зв'язують важкі метали і радіоактивні елементи, а вітаміни С і Р мають антиоксидантну дію. У наш час великою популярністю користуються продукти, збагачені βкаротином, що пов'язано з його профілактичними і радіозахисними властивостями. Потенціал природної антиоксидантної і вітамінної активності, закладений в цьому асортименті сировини, необхідно розвивати. За рахунок БАР вітчизняної сировини можна збагатити раціон новими продуктами харчування, що підвищують захисні функції організму від дії несприятливих чинників довкілля. Впровадження відбулося на СП «Вітмарк-Україна», ПАТ «ОКЗ дитячого харчування».

preview
ONTU
Сайт ОНТУ+38(048)712-41-79Україна, 65039, м. Одеса, вул. Канатна, 112, каб. А-109