ХIV Всеукраїнська конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених
«ІНТЕГРАЦІЙНІ ТА ІННОВАЦІЙНІ НАПРЯМКИ РОЗВИТКУ ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ»
15-16 травня 2025 року
Робочі мови конференції: українська, англійська
≡ СПІВОРГАНІЗАТОРИ КОНФЕРЕНЦІЇ ≡
Міністерство освіти і науки України
Національний університет біоресурсів і природокористування України
Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського
≡ ПРІОРИТЕТНІ НАПРЯМИ РОБОТИ КОНФЕРЕНЦІЇ ≡
Майбутнє індустрії гостинності: світові тренди та інноваційні рішення
Тенденції розвитку курортних комплексів в Україні
Ключові виклики для індустрії гостинності: інклюзія, сталий розвиток, персоналізований сервіс, штучний інтелект
Тренди та виклики сучасної ресторанної галузі України
Інноваційні підходи в кейтерингу: технології, тренди, стратегії
Застосування крафтових технологій в HoReCa
≡ ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ КОНФЕРЕНЦІЇ ≡
Обговорення сучасних тенденцій, які впливають на розвиток готельно-ресторанного бізнесу, курортних комплексів, а також вивчення можливостей впровадження цих інновацій в Україні.
Аналіз проблем, пов’язаних з інклюзією, сталим розвитком, персоналізованим сервісом, використанням штучного інтелекту, а також формування рекомендацій щодо покращення обслуговування та підвищення конкурентоспроможності закладів готельно-ресторанного господарства.
ПРЕЗИДІЯ
Єгоров Б.В. – Президент ОНТУ, Радник ректора, академік НААН України, д.т.н., професор
Іванченкова Л.В. – Ректор Одеського національного технологічного університету, д.е.н., професор
Ольшевська О.В. – Проректор з наукової роботи та міжнародних зв'язків ОНТУ, к.т.н., доцент
Солоницька І.В. – В.о. директора Навчально-наукового інституту готельно-ресторанного і туристичного бізнесу та енології ім. О.О. Преображенського, к.т.н., доцент
ОРГКОМІТЕТ
Ольшевська О.В. – голова оргкомітету, проректор з наукової роботи та міжнародних зв'язків ОНТУ, к.т.н., доцент
Солоницька І.В. – заступник голови оргкомітету, в.о. директора Навчально-наукового інституту готельно-ресторанного і туристичного бізнесу та енології ім. О.О. Преображенського, к.т.н., доцент
Коваленко Н.О. – заступник голови оргкомітету, заст. директора з наукової роботи Навчально-наукового інституту готельно-ресторанного і туристичного бізнесу та енології ім. О.О. Преображенського ОНТУ, к.т.н., доцент
Луценко В.А. – секретар оргкомітету, лаборант кафедри Готельно-ресторанного бізнесу ОНТУ
ЧЛЕНИ ОРГКОМІТЕТУ
Лебеденко Т.Є. – д.т.н., професор, завідувачка кафедри Готельно-ресторанного бізнесу;
Д’яконова А.К. – д.т.н., професор кафедри Готельно-ресторанного бізнесу
Стрікаленко Т.В. – д.мед.н., професор, професор кафедри Готельно-ресторанного бізнесу
Новічкова Т.П. – д.т.н., доцент кафедри Готельно-ресторанного бізнесу
Ряшко Г.М. – д.т.н., доцент кафедри Готельно-ресторанного бізнесу
Федосова К.С. – д.т.н., доцент кафедри Готельно-ресторанного бізнесу
Кравчук Т.В. – д.т.н., доцент кафедри Готельно-ресторанного бізнесу
Кожевнікова В.О. – д.т.н., доцент кафедри Готельно-ресторанного бізнесу
≡ ПРОГРАМА РОБОТИ КОНФЕРЕНЦІЇ ≡
15 травня 2025 р.
10:00-10:30 Відкриття конференції
10:30-12:00 Пленарне засідання
12:00-13:00 Перерва
13:00-15:00 Секційні засідання
16 травня 2025 р.
Підсумкова конференція II туру Всеукраїнського фахового конкурсу наукових проєктів здобувачів вищої освіти з готельно-ресторанної справи (ВФКНП)
10:00-10:10 Вступне слово Голови оргкомітету ВФКНП
10:10-10:30 Представлення учасників ВФКНП
10:30-12:00 Доповіді переможців II туру ВФКНП
12:00-13:00 Перерва
13:00-13:30 Робота Галузевої комісії щодо результатів конкурсу
13:30-14:00 Підведення підсумків, нагородження переможців II туру ВФКНП
14:00-14:30 Заключне слово
≡ ДЛЯ ФОРМУВАННЯ ЗБІРНИКА ТЕЗ КОНФЕРЕНЦІЇ ≡
Необхідно до 28 квітня 2025 р. подати до оргкомітету рукописи тез доповідей обсягом до 3-х сторінок в електронному вигляді із зазначенням прізвищ авторів, назви закладу вищої освіти та секції.
Авторам, тези яких оформлені з порушенням зазначених вимог, чи подані після зазначеного терміну буде відмовлено у публікації.
≡ ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ ТЕЗ ≡
Тези оформлюються українською або англійською мовами, обсягом не більше 3-х сторінок.
Тези надаються у текстовому редакторі Microsoft Word (*.doc, *.docx).
Назва тез – шрифт «Tіmes New Roman», 14 пт., жирний, регістр – всі прописні, вирівнювання по центру. Прізвище та ініціали автора(ів) – через інтервал після назви тез, із зазначенням вченого ступеня й звання – шрифт «Tіmes New Roman», 12 пт., жирний, вирівнювання по центру, нижче – повна назва організації. Текст тез – через інтервал після назви організації.
Тип шрифтів тексту «Tіmes New Roman», 12 пт.; поля з усіх боків сторінки – 20 мм; абзацний відступ – 1,25 см; стиль – звичайний; міжрядковий інтервал – одинарний; вирівнювання тексту – по ширині без переносів.
Формули необхідно друкувати по центру, нумерація в кінці рядка. Розміри шрифту для формул такі: основний – 12 пт.; великий індекс – 7 пт.; дрібний індекс – 5 пт.; великий символ – 18 пт.; дрібний символ – 12 пт.
Рисунки необхідно розміщувати по центру, номер рисунка та його назву – під рисунком. Слово Список використаних джерел – набирають напівжирним шрифтом, перед ним — інтервал у 1 рядок, перелік джерел інформації необхідно оформити згідно з ДСТУ 8302:2015.
Вимоги до файлу: Файл створений у текстовому редакторі Microsoft Word і збережений у форматі .doc (.docx) та названий за прізвищами авторів статті (наприклад: Іваненко_Петренко_Якименко.doc).
За підсумками конференції протягом 15 днів буде видано електронну збірку матеріалів конференції, яка буде розміщена на сайтах оргкомітету та надіслана авторам.
Участь у ХІV Всеукраїнській конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Інтеграційні та інноваційні напрямки розвитку індустрії гостинності» безкоштовна.
З А Я В К А
на розміщення тез в Збірнику тез доповідей
ХІV Всеукраїнської конференції здобувачів вищої освіти і молодих вчених «Інтеграційні та інноваційні напрямки розвитку індустрії гостинності»
Для молодих вчених
Прізвище, ім’я, по-батькові________________________
Науковий ступінь________________________________
Вчене звання____________________________________
Посада_________________________________________
Назва ЗВО______________________________________
Електронна адреса (e-mail)________________________
Телефон для зв’язку______________________________
Назва секції______________________________________
Назва тез доповіді________________________________
Участь з доповіддю (так/ні)_________________________
Публікація тез у збірнику конференції (так/ні)________
Для здобувачів освіти, аспірантів
Прізвище, ім’я, по-батькові_____________________
Науковий керівник
(ПІП, науковий ступінь,
вчене звання, посада, місце роботи)_____________
Назва ЗВО____________________________________
Курс, спеціальність___________________________
Електронна адреса (e-mail)_____________________
Телефон для зв’язку___________________________
Назва секції__________________________________
Назва тез доповіді____________________________
Участь з доповіддю (так/ні)____________________
Публікація тез у збірнику конференції (так/ні)____
Повідомляю, що надані тези раніше не публікувались, не подавались у жодне інше видання, не містять плагіату та матеріалів, котрі не підлягають відкритій публікації. Погоджуюсь з усіма вимогами щодо змісту, обсягу, оформлення і порядку подачі матеріалів тез.
Дата Підпис
P.S. Заповнена заявка роздруковується, підписується авторами особисто. Від-скановану копію заявки необхідно надіслати на пошту конференції nauka.grs.ontu@gmail.com
Адреса оргкомітету конференції ХІV Всеукраїнської конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Інтеграційні та інноваційні напрямки розвитку індустрії гостинності»:
Навчально-науковий інститут готельно-ресторанного і туристичного бізнесу та енології ім. О.О. Преображенського ОНТУ, корпус «А», кімната 232, вул. Канатна, 112, м. Одеса, 65039
е-mail: nauka.grs.ontu@gmail.com сайт: ontu.edu.ua
Телефони для довідок: (098) 053-65-79, Коваленко Наталія Олександрівна.
Зразок оформлення тез
Луценко А., Д’яконова А.К., Москвічова О.М.
Одеський національний технологічний університет м. Одеса
СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ В УКРАЇНІ
Текст….
Список використаних джерел
Головні тренди у ресторанному бізнесі: обслуговування споживачів, сучасні технології, кулінарні вподобання [Електронний ресурс]. – 2021. – Режим доступу до ресурсу: https://mealtime.com.ua/blog/golovni-trendi-u-restorannomu-biznesi.
Бугіль С. Сучасні тенденції розвитку ресторанного господарства в Україні / С. Бугіль, Р. Дудяк, Х. Польнюк. // Вісник ЛНАУ: Економіка АПК. – 2019. – No26. – С. 159–162.
Основні тенденції розвитку ресторанного господарства україни в сучасних умовах / Г. І.Гапоненко, О. В. Євтушенко, І. М. Шамара, В. Д. Холодок. // Вісник ХНУ імені В.Н. Каразіна. – 2021. – No14. – С. 132–141.