85 Наукова конференція науково-педагогічних працівників
Одеського національного технологічного університету
пройде у змішаному форматі
22-25 квітня 2025 р.
Робочі мови конференції: українська, англійська
≡ ПРІОРИТЕТНІ НАПРЯМИ РОБОТИ КОНФЕРЕНЦІЇ ≡
Технологічні процеси для харчових і зернопереробних галузей агропромислового комплексу
Розробка нових видів харчових продуктів із нетрадиційної сировини
Технології отримання безпечних харчових продуктів та визначення критеріїв їх оцінки
Створення нового високоефективного обладнання, автоматизація виробничих процесів харчових і зернопереробних виробництв
Економічні проблеми діяльності виробництв АПК у ХХІ столітті
Створення нових енергозберігаючих циклів, схем і конструкцій холодильного і кріогенного обладнання, систем кондиціювання
Розробка високонадійних та енергетично-ефективних абсорбційних холодильних приладів різного призначення
Розробка сонячних холодильних установок
Моделювання термодинамічних властивостей та створення багатокомпонентних робочих тіл для дросельних систем охолодження
Тенденції розвитку в готельно-ресторанній справі, туризмі та енології
ПРЕЗИДІЯ ТА ОРГКОМІТЕТ КОНФЕРЕНЦІЇ
ГОЛОВА ПРЕЗИДІЇ
Іванченкова Л.В. – ректор Одеського національного технологічного університету, д.е.н., професор
ЧЛЕНИ ПРЕЗИДІЇ
Єгоров Б.В. – Радник ректора, академік НААН України, д.т.н., професор
Ольшевська О.В. – Проректор з наукової роботи та міжнародних зв'язків ОНТУ, к.т.н., доцент
Солоницька І.В. – в.о. директора Навчально-наукового інституту готельно-ресторанного і туристичного бізнесу та енології ім. О.О. Преображенського, к.т.н., доцент
Соц С.М. – в.о. директора Навчально-наукового інституту зернового, переробного і хлібопекарського бізнесу ім. К.А. Богомаза, к.т.н., доцент
Шарахматова Т.Є. – в.о. директора Навчально-наукового інституту харчових технологій ім. М.О. Грішина, к.т.н., доцент
Козак К.Б. – директор Навчально-наукового інституту економіки, управління і бізнесу ім. Г.Е. Вейнштейна, д.е.н., професор
Булгакова О.С. – в.о. директора Навчально-наукового інституту комп’ютерної інженерії, автоматизації, робототехніки та програмування ім. П.М. Платонова, к.т.н., доцент
Косой Б.В. – директор Навчально-наукового інституту холоду, кріотехнологій та екоенергетики ім. В. С. Мартиновського, д.т.н., професор
ГОЛОВА ОРГКОМІТЕТУ
Бордун Т.В. – директор Науково-дослідного інституту ОНТУ, к.т.н., доцент
СЕКРЕТАР ОРГКОМІТЕТУ
Дьяченко Т.Л. – провідний інженер Науково-дослідного інституту ОНТУ
ЧЛЕНИ ОРГКОМІТЕТУ:
Артеменко С.В. – д.т.н., професор, завідувач кафедри Комп’ютерної інженерії
Басюркіна Н.Й. – д.е.н., професор, завідувачка кафедри Торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом
Бурдо О.Г. – д.т.н., професор, завідувач кафедри Процесів, обладнання та енергетичного менеджменту
Ботіка Т.С. – к.і.н., доцент, в.о. завідувача кафедри Філософії і права
Гапонюк О.І. – д.т.н., професор, завідувач кафедри Технологічного обладнання зернових виробництв
Гаркович О.Л. – к.б.н., доцент, завідувач кафедри Екології, води та природоохоронних технологій
Добрянська Н.А. – д.е.н., професор, завідувачка кафедри Туристичного бізнесу і рекреації
Дідух Г.В. – к.т.н., доцент, завідувач кафедри Технології ресторанного і оздоровчого харчування
Жигунов Д.О. – д.т.н., професор, завідувач кафедри Технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів
Згадова Н.С. – к.е.н., доцент, завідувачка кафедри Економічної теорії та фінансово-економічної безпеки
Капустян А.І. – д.т.н., професор, завідувачка кафедри Харчової хімії, експертизи та біотехнологій
Кулаковська Т.А. – д.е.н., професор, завідувач кафедри Економіки промисловості
Лагодієнко В.В. – д.е.н., професор, завідувачка кафедри Маркетингу, підприємства і торгівлі
Лебеденко Т.Є. – д.т.н., професор, завідувачка кафедри Готельно-ресторанного бізнесу
Ломовцев П.Б. – к.т.н., доцент, завідувач кафедри Інформаційних технологій та кібербезпеки
Макаринська А.В. – д.т.н., доцент, завідувачка кафедри Технології зерна і комбікормів
Ніколюк О.В. – д.е.н., професор, завідувачка кафедри Публічного управління та адміністрування
Немченко В.В. – д.е.н., професор, завідувач кафедри Обліку та аудиту
Осадчук П.І. – д.т.н., доцент, завідувач кафедри Електромеханіки та мехатроніки
Орлова С.С. – к.т.н., доцент, завідувачка кафедри Безпеки життєдіяльності та дизайну
Савінок О.М. – к.т.н., доцент, завідувачка кафедри Технології м'яса, риба і морепродуктів
Світий І.М. – к.т.н., доцент, завідувач кафедри Автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем
Седікова І.О. – д.е.н., професор, завідувачка кафедри Менеджменту і логістики
Скрипніченко Д.М. – к.т.н., доцент, завідувач кафедри Технології молока олійно-жирових продуктів та індустрії краси
Струк Б.І. – к.п.н., доцент, завідувач кафедри Фізичної культури та спорту
Семенюк Ю.В. – д.т.н., професор, завідувач кафедри Екоенергетики, термодинаміки та прикладної екології
Симоненко Ю.М. – д.т.н., професор, завідувач кафедри Кріогенної техніки
Тітлов О.С. – д.т.н., професор, завідувач кафедри нафтогазових технологій, інженерії та теплоенергетики
Ткаченко О.Б. – д.т.н., професор, завідувачка кафедри Технології вина та сенсорного аналізу
Ткачук Г.О. – д.е.н., професор, завідувачка кафедри Цифрових технологій фінансових операцій
Федченко Ю.С. – к.ф.-м.н., доцент, завідувачка кафедри Фізико-математичних наук
Філіпенко О.І. – к.філ.н., доцент, завідувачка кафедри Української та іноземної філології
Хмельнюк М.Г. – д.т.н., професор, завідувач кафедри Холодильних установ і кондиціювання повітря
Савінок О.М. – к.т.н., доцент, завідувачка кафедри Технології м'яса, риба і морепродуктів
УЧАСТЬ У КОНФЕРЕНЦІЇ
Для своєчасного видання програми конференції необхідно до 25 березня 2025 р., відповідальним за науково-дослідну роботу кафедри, централізовано надати до НДІ (на e-mail: nauka@ontu.edu.ua) українською або англійською мовами назви доповідей (усні та стендові) і постерів в електронному вигляді із зазначенням посади, П.І.Б. доповідачів.
Приклад оформлення доповідей для програми
Секція «Фізико-математичні науки» Голова – Секретар –
Засідання № 1 26 квітня 2025 р. о 1400
Ідентифікатор конференції: ________________ Код доступу: ________________
1. Моделювання процесів бродіння.
проф. Іванов І.І., доц. Петров П.П., асп. Косолапов В.І.
2. ………………
Стендові доповіді
1. Огляд способів виробництва і вимог до якості борошна для заморожених виробів
доц. Жигунов Д.О., асп. Барковська Ю.С.
2. ….........
постери
1. Вплив якості мікроклімату на продуктивність праці: нове у дослідженнях та практичному застосуванні.
доц. Сидоров Ю.І.
У рамках конференції пройде наукова постерна сесія.
Постер повинен мати альбомну або книжну орієнтацію
≡ ВИМОГИ ДО СТРУКТУРИ ПОСТЕРА ≡
назва доповіді, ПІБ, назва та адреса ЗВО, розташовуються у верхній частині постера і виділяється щодо основного тексту;
анотація – у верхньому лівому куті;
висновки та список літератури – у правому нижньому куті;
методи досліджень та результати роботи розміщують у певній логічній послідовності. Назва доповіді, ПІБ та адреса авторів, розташовується у верхній частині постера і виділяється щодо основного тексту;
Постер повинен мати такі обов’язкові елементи демонстрації
ілюстрації, графіки, формули, таблиці, фотографії;
іншу інформацію, яку автор вважає важливою щодо оцінки роботи.
≡ НАЙМЕНУВАННЯ СЕКЦІЙ ≡
Технологічні процеси харчових і зернопереробних галузей агропромислового комплексу
Секція «Технології зерна і комбікормів, зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів»
Секція «Хімія та технологія харчових продуктів»
Секція «Туристичний бізнес і рекреація»
Секція «Готельно-ресторанний бізнес»
Науково-технічні проблеми харчової та зернопереробної промисловості
Секція «Автоматизація технологічних процесів і робототехнічні системи»
Секція «Технологічне обладнання зернопереробних виробництв»
Секція «Електромеханіка та мехатроніка»
Секція «Інформаційні технології та кібербезпека»
Секція «Комп’ютерна інженерія»
Секція «Фізико-математичні науки»
Економічні проблеми розвитку ринкових відносин на підприємствах харчової та зернопереробної промисловості України
Секція «Економіка промисловості»
Секція «Торговельне підприємництво, товарознавства та управління бізнесом»
Секція «Маркетинг, підприємництво і торгівля»
Секція «Менеджмент і логістика»
Секція «Облік та аудит»
Секція «Економічна теорія та фінансово-економічна безпека»
Секція «Цифрових технологій фінансових операцій»
Секція «Публічного управління та адміністрування»
Соціально-гуманітарні науки
Секція «Філософії і права»
Секція «Української та іноземної філології»
Секція «Фізичної культури та спорту»
Навчально-науковий інститут холоду, кріотехнологій та екоенергетики ім. В.С. Мартиновського
Секція «Холодильні установки і кондиціювання повітря»
Секція «Кріогенна техніка»
Секція «Процеси, обладнання та енергетичний менеджмент»
Секція «Нафтогазові технології, інженерія та теплоенергетика»
Секція «Екоенергетика, термодинаміка та прикладна екологія»
Секція «Екологія, вода та природоохоронні технології»
ДЛЯ ФОРМУВАННЯ ЗБІРНИКА ТЕЗ КОНФЕРЕНЦІЇ
Необхідно до 25 березня 2025 р. подати до оргкомітету (НДІ, ауд. А-204, Дьяченко Тетяні Леонідівні) рукописи тез доповідей обсягом до 2-х сторінок в електронному вигляді із зазначенням прізвищ авторів, назви кафедри та секції.
Електронний варіант тез обов’язково надається відповідальному з науково-дослідної роботи кафедри для централізованої подачі їх до НДІ для подальшого розміщення тез на сайті конференції. Централізований електронний варіант тез від кафедри надсилається на електронну адресу: nauka@ontu.edu.ua
Один учасник як правило, може взяти участь не більше ніж у двох доповідях, кількість співавторів тез має бути не більше чотирьох.
<Авторам, тези яких оформлені з порушенням зазначених вимог, чи подані після зазначеного терміну буде відмовлено у публікації.
≡ ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ ТЕЗ ≡
1. Тези оформлюються українською або англійською мовами, обсягом не більше двох сторінок.
2. Тези надаються у текстовому редакторі Microsoft Word 2003-2007.
3. УДК – у верхньому лівому куті сторінки.
4. Назва тез – шрифт «Tіmes New Roman», 14 пт., жирний, регістр – всі прописні, вирівнювання по центру.
Прізвище та ініціали автора(ів) – через інтервал після назви тез, із зазначенням вченого ступеня й звання – шрифт «Tіmes New Roman», 12 пт., жирний, вирівнювання по центру, нижче – повна назва організації.
Текст тез – через інтервал після назви організації.
5. Тип шрифтів тексту «Tіmes New Roman», 12 пт.;
поля з усіх боків сторінки – 20 мм;
абзацний відступ – 1,25 см;
стиль – звичайний;
міжрядковий інтервал – одинарний;
вирівнювання тексту – по ширині без переносів.
6. Формули необхідно друкувати по центру, нумерація в кінці рядка.
Розміри шрифту для формул такі:
основний – 12 пт.;
великий індекс – 7 пт.;
дрібний індекс – 5 пт.;
великий символ – 18 пт.;
дрібний символ – 12 пт.
7. Рисунки необхідно розміщувати по центру, номер рисунка та його назву – під рисунком.
8. Слово Література – набирають напівжирним шрифтом, перед ним — інтервал у 1 рядок.
9. Вимоги до файлу.
Файл створений у текстовому редакторі Microsoft Word 2003-2007 і збережений у форматі .doc (.docx) та названий за прізвищами авторів статті (наприклад: Іванов_Петров_Угольник.doc)
Зразок оформлення тез
УДК 663/664
ОСОБЛИВОСТІ ВИРОБНИЦТВА ТРАДИЦІЙНИХ ПЛЮЩЕНИХ ПРОДУКТІВ З ВІВСА
Іванов О.М., к.т.н., доцент, Петров Д.О., к.т.н., доцент, Сидоров П.Я., к.т.н., ст. викладач, Коломієць М.С., СВО «Магістр» Одеський національний технологічний університет, м. Одеса
Текст….
Література
1. Правила організації і ведення технологічного процесу на круп’яних заводах. – К., –1998. – 164 с.
2. Шутенко Є.І. Технологія круп’яного виробництва: навч. посібник / Є.І. Шутенко, С.М. Соц. – К.: Освіта України, 2010. – 272 с.
Адреса оргкомітету конференції:
Науково-дослідний інститут ОНТУ, корпус «А», кімната 204, вул. Канатна, 112, м. Одеса, 65039
е-mail: nauka@ontu.edu.ua сайт: https://ontu.edu.ua
Телефони для довідок:(048) 712-41-30; Дьяченко Тетяна Леонідівна
Програма конференції в електронному вигляді 2025
Архів
Постери