Пошук
85 наукова конференція викладачів університету
21 квітня - 24 квітняКонференціяУкраїна

85 Наукова конференція науково-педагогічних працівників

Одеського національного технологічного університету

пройде у змішаному форматі

22-25 квітня 2025 р.

Робочі мови конференції: українська, англійська

≡ ПРІОРИТЕТНІ НАПРЯМИ РОБОТИ КОНФЕРЕНЦІЇ ≡

  • Технологічні процеси для харчових і зернопереробних галузей агропромислового комплексу

  • Розробка нових видів харчових продуктів із нетрадиційної сировини

  • Технології отримання безпечних харчових продуктів та визначення критеріїв їх оцінки

  • Створення нового високоефективного обладнання, автоматизація виробничих процесів харчових і зернопереробних виробництв

  • Економічні проблеми діяльності виробництв АПК у ХХІ столітті

  • Створення нових енергозберігаючих циклів, схем і конструкцій холодильного і кріогенного обладнання, систем кондиціювання

  • Розробка високонадійних та енергетично-ефективних абсорбційних холодильних приладів різного призначення

  • Розробка сонячних холодильних установок

  • Моделювання термодинамічних властивостей та створення багатокомпонентних робочих тіл для дросельних систем охолодження

  • Тенденції розвитку в готельно-ресторанній справі, туризмі та енології

 

ПРЕЗИДІЯ ТА ОРГКОМІТЕТ КОНФЕРЕНЦІЇ

ГОЛОВА ПРЕЗИДІЇ

Іванченкова Л.В. – ректор Одеського національного технологічного університету, д.е.н., професор

ЧЛЕНИ ПРЕЗИДІЇ

Єгоров Б.В. – Радник ректора, академік НААН України, д.т.н., професор

Ольшевська О.В. – Проректор з наукової роботи та міжнародних зв'язків ОНТУ, к.т.н., доцент

Солоницька І.В. – в.о. директора Навчально-наукового інституту готельно-ресторанного і туристичного бізнесу та енології ім. О.О. Преображенського, к.т.н., доцент

Соц С.М. – в.о. директора Навчально-наукового інституту зернового, переробного і хлібопекарського бізнесу ім. К.А. Богомаза, к.т.н., доцент

Шарахматова Т.Є. – в.о. директора Навчально-наукового інституту харчових технологій ім. М.О. Грішина, к.т.н., доцент

Козак К.Б. – директор Навчально-наукового інституту економіки, управління і бізнесу ім. Г.Е. Вейнштейна, д.е.н., професор

Булгакова О.С. – в.о. директора Навчально-наукового інституту комп’ютерної інженерії, автоматизації, робототехніки та програмування ім. П.М. Платонова, к.т.н., доцент

Косой Б.В. – директор Навчально-наукового інституту холоду, кріотехнологій та екоенергетики ім. В. С. Мартиновського, д.т.н., професор

ГОЛОВА ОРГКОМІТЕТУ

Бордун Т.В. – директор Науково-дослідного інституту ОНТУ, к.т.н., доцент

СЕКРЕТАР ОРГКОМІТЕТУ

Дьяченко Т.Л. – провідний інженер Науково-дослідного інституту ОНТУ

ЧЛЕНИ ОРГКОМІТЕТУ:

Артеменко С.В. – д.т.н., професор, завідувач кафедри Комп’ютерної інженерії

Басюркіна Н.Й. – д.е.н., професор, завідувачка кафедри Торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом

Бурдо О.Г. – д.т.н., професор, завідувач кафедри Процесів, обладнання та енергетичного менеджменту

Ботіка Т.С. – к.і.н., доцент, в.о. завідувача кафедри Філософії і права

Гапонюк О.І. – д.т.н., професор, завідувач кафедри Технологічного обладнання зернових виробництв

Гаркович О.Л. – к.б.н., доцент, завідувач кафедри Екології, води та природоохоронних технологій

Добрянська Н.А. – д.е.н., професор, завідувачка кафедри Туристичного бізнесу і рекреації

Дідух Г.В. – к.т.н., доцент, завідувач кафедри Технології ресторанного і оздоровчого харчування

Жигунов Д.О. – д.т.н., професор, завідувач кафедри Технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів

Згадова Н.С. – к.е.н., доцент, завідувачка кафедри Економічної теорії та фінансово-економічної безпеки

Капустян А.І. – д.т.н., професор, завідувачка кафедри Харчової хімії, експертизи та біотехнологій

Кулаковська Т.А. – д.е.н., професор, завідувач кафедри Економіки промисловості

Лагодієнко В.В. – д.е.н., професор, завідувачка кафедри Маркетингу, підприємства і торгівлі

Лебеденко Т.Є. – д.т.н., професор, завідувачка кафедри Готельно-ресторанного бізнесу

Ломовцев П.Б. – к.т.н., доцент, завідувач кафедри Інформаційних технологій та кібербезпеки

Макаринська А.В. – д.т.н., доцент, завідувачка кафедри Технології зерна і комбікормів

Ніколюк О.В. – д.е.н., професор, завідувачка кафедри Публічного управління та адміністрування

Немченко В.В. – д.е.н., професор, завідувач кафедри Обліку та аудиту

Осадчук П.І. – д.т.н., доцент, завідувач кафедри Електромеханіки та мехатроніки

Орлова С.С. – к.т.н., доцент, завідувачка кафедри Безпеки життєдіяльності та дизайну

Савінок О.М. – к.т.н., доцент, завідувачка кафедри Технології м'яса, риба і морепродуктів

Світий І.М. – к.т.н., доцент, завідувач кафедри Автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем

Седікова І.О. – д.е.н., професор, завідувачка кафедри Менеджменту і логістики

Скрипніченко Д.М. – к.т.н., доцент, завідувач кафедри Технології молока олійно-жирових продуктів та індустрії краси

Струк Б.І. – к.п.н., доцент, завідувач кафедри Фізичної культури та спорту

Семенюк Ю.В. – д.т.н., професор, завідувач кафедри Екоенергетики, термодинаміки та прикладної екології

Симоненко Ю.М. – д.т.н., професор, завідувач кафедри Кріогенної техніки

Тітлов О.С. – д.т.н., професор, завідувач кафедри нафтогазових технологій, інженерії та теплоенергетики

Ткаченко О.Б. – д.т.н., професор, завідувачка кафедри Технології вина та сенсорного аналізу

Ткачук Г.О. – д.е.н., професор, завідувачка кафедри Цифрових технологій фінансових операцій

Федченко Ю.С. – к.ф.-м.н., доцент, завідувачка кафедри Фізико-математичних наук

Філіпенко О.І. – к.філ.н., доцент, завідувачка кафедри Української та іноземної філології

Хмельнюк М.Г. – д.т.н., професор, завідувач кафедри Холодильних установ і кондиціювання повітря

Савінок О.М. – к.т.н., доцент, завідувачка кафедри Технології м'яса, риба і морепродуктів

 

УЧАСТЬ У КОНФЕРЕНЦІЇ

Для своєчасного видання програми конференції необхідно до 25 березня 2025 р., відповідальним за науково-дослідну роботу кафедри, централізовано надати до НДІ (на e-mail: nauka@ontu.edu.ua) українською або англійською мовами назви доповідей (усні та стендові) і постерів в електронному вигляді із зазначенням посади, П.І.Б. доповідачів.

 

Приклад оформлення доповідей для програми

Секція «Фізико-математичні науки» Голова – Секретар –

 

Засідання № 1 26 квітня 2025 р. о 1400

 

Ідентифікатор конференції: ________________ Код доступу: ________________

1. Моделювання процесів бродіння.

проф. Іванов І.І., доц. Петров П.П., асп. Косолапов В.І.

2. ………………

Стендові доповіді

1. Огляд способів виробництва і вимог до якості борошна для заморожених виробів

доц. Жигунов Д.О., асп. Барковська Ю.С.

2. ….........

постери

1. Вплив якості мікроклімату на продуктивність праці: нове у дослідженнях та практичному застосуванні.

доц. Сидоров Ю.І.

У рамках конференції пройде наукова постерна сесія.

Постер повинен мати альбомну або книжну орієнтацію

 

≡ ВИМОГИ ДО СТРУКТУРИ ПОСТЕРА ≡

  • назва доповіді, ПІБ, назва та адреса ЗВО, розташовуються у верхній частині постера і виділяється щодо основного тексту;

  • анотація – у верхньому лівому куті;

  • висновки та список літератури – у правому нижньому куті;

  • методи досліджень та результати роботи розміщують у певній логічній послідовності. Назва доповіді, ПІБ та адреса авторів, розташовується у верхній частині постера і виділяється щодо основного тексту;

Постер повинен мати такі обов’язкові елементи демонстрації

  • ілюстрації, графіки, формули, таблиці, фотографії;

  • іншу інформацію, яку автор вважає важливою щодо оцінки роботи.

≡ НАЙМЕНУВАННЯ СЕКЦІЙ ≡

  • Технологічні процеси харчових і зернопереробних галузей агропромислового комплексу

    • Секція «Технології зерна і комбікормів, зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів»

    • Секція «Хімія та технологія харчових продуктів»

    • Секція «Туристичний бізнес і рекреація»

    • Секція «Готельно-ресторанний бізнес»

  • Науково-технічні проблеми харчової та зернопереробної промисловості

    • Секція «Автоматизація технологічних процесів і робототехнічні системи»

    • Секція «Технологічне обладнання зернопереробних виробництв»

    • Секція «Електромеханіка та мехатроніка»

    • Секція «Інформаційні технології та кібербезпека»

    • Секція «Комп’ютерна інженерія»

    • Секція «Фізико-математичні науки»

  • Економічні проблеми розвитку ринкових відносин на підприємствах харчової та зернопереробної промисловості України

    • Секція «Економіка промисловості»

    • Секція «Торговельне підприємництво, товарознавства та управління бізнесом»

    • Секція «Маркетинг, підприємництво і торгівля»

    • Секція «Менеджмент і логістика»

    • Секція «Облік та аудит»

    • Секція «Економічна теорія та фінансово-економічна безпека»

    • Секція «Цифрових технологій фінансових операцій»

    • Секція «Публічного управління та адміністрування»

  • Соціально-гуманітарні науки

    • Секція «Філософії і права»

    • Секція «Української та іноземної філології»

    • Секція «Фізичної культури та спорту»

  • Навчально-науковий інститут холоду, кріотехнологій та екоенергетики ім. В.С. Мартиновського

    • Секція «Холодильні установки і кондиціювання повітря»

    • Секція «Кріогенна техніка»

    • Секція «Процеси, обладнання та енергетичний менеджмент»

    • Секція «Нафтогазові технології, інженерія та теплоенергетика»

    • Секція «Екоенергетика, термодинаміка та прикладна екологія»

    • Секція «Екологія, вода та природоохоронні технології»

ДЛЯ ФОРМУВАННЯ ЗБІРНИКА ТЕЗ КОНФЕРЕНЦІЇ

Необхідно до 25 березня 2025 р. подати до оргкомітету (НДІ, ауд. А-204, Дьяченко Тетяні Леонідівні) рукописи тез доповідей обсягом до 2-х сторінок в електронному вигляді із зазначенням прізвищ авторів, назви кафедри та секції.

Електронний варіант тез обов’язково надається відповідальному з науково-дослідної роботи кафедри для централізованої подачі їх до НДІ для подальшого розміщення тез на сайті конференції. Централізований електронний варіант тез від кафедри надсилається на електронну адресу: nauka@ontu.edu.ua

Один учасник як правило, може взяти участь не більше ніж у двох доповідях, кількість співавторів тез має бути не більше чотирьох.

<Авторам, тези яких оформлені з порушенням зазначених вимог, чи подані після зазначеного терміну буде відмовлено у публікації.

 

≡ ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ ТЕЗ ≡

1. Тези оформлюються українською або англійською мовами, обсягом не більше двох сторінок.

2. Тези надаються у текстовому редакторі Microsoft Word 2003-2007.

3. УДК – у верхньому лівому куті сторінки.

4. Назва тез – шрифт «Tіmes New Roman», 14 пт., жирний, регістр – всі прописні, вирівнювання по центру.

Прізвище та ініціали автора(ів) – через інтервал після назви тез, із зазначенням вченого ступеня й звання – шрифт «Tіmes New Roman», 12 пт., жирний, вирівнювання по центру, нижче – повна назва організації.

Текст тез – через інтервал після назви організації.

5. Тип шрифтів тексту «Tіmes New Roman», 12 пт.;

поля з усіх боків сторінки – 20 мм;

абзацний відступ – 1,25 см;

стиль – звичайний;

міжрядковий інтервал – одинарний;

вирівнювання тексту – по ширині без переносів.

6. Формули необхідно друкувати по центру, нумерація в кінці рядка.

Розміри шрифту для формул такі:

основний – 12 пт.;

великий індекс – 7 пт.;

дрібний індекс – 5 пт.;

великий символ – 18 пт.;

дрібний символ – 12 пт.

7. Рисунки необхідно розміщувати по центру, номер рисунка та його назву – під рисунком.

8. Слово Література – набирають напівжирним шрифтом, перед ним — інтервал у 1 рядок.

9. Вимоги до файлу.

Файл створений у текстовому редакторі Microsoft Word 2003-2007 і збережений у форматі .doc (.docx) та названий за прізвищами авторів статті (наприклад: Іванов_Петров_Угольник.doc)

 

Зразок оформлення тез

УДК 663/664

ОСОБЛИВОСТІ ВИРОБНИЦТВА ТРАДИЦІЙНИХ ПЛЮЩЕНИХ ПРОДУКТІВ З ВІВСА

 

Іванов О.М., к.т.н., доцент, Петров Д.О., к.т.н., доцент, Сидоров П.Я., к.т.н., ст. викладач, Коломієць М.С., СВО «Магістр» Одеський національний технологічний університет, м. Одеса

 

   Текст….

 

 

   Література

1. Правила організації і ведення технологічного процесу на круп’яних заводах. – К., –1998. – 164 с.

2. Шутенко Є.І. Технологія круп’яного виробництва: навч. посібник / Є.І. Шутенко, С.М. Соц. – К.: Освіта України, 2010. – 272 с.

 

Адреса оргкомітету конференції:

Науково-дослідний інститут ОНТУ, корпус «А», кімната 204, вул. Канатна, 112, м. Одеса, 65039

е-mail: nauka@ontu.edu.ua сайт: https://ontu.edu.ua

Телефони для довідок:(048) 712-41-30; Дьяченко Тетяна Леонідівна

 

Програма конференції в електронному вигляді 2025

Архів

Постери

ONTU
Сайт ОНТУ+38(048)712-41-79Україна, 65039, м. Одеса, вул. Канатна, 112, каб. А-109